نمونه قرارداد پشتیبانی شبکه
چند بند مهم قرارداد که نبودشان فاجعهآمیز است.
در این مطلب نمونه ای از یک قرارداد پشتیبانی شبکه رو پیدا میکنید.
ضمن اون، این مطلب کمکتون میکنه تا بهترین قرارداد پشتیبانی شبکه رو از پیمانکار ارائه کننده خدمات شبکه خودتون بخواهید و یا حتی خودتون مفاد این قرارداد رو تنظیم کنید.
در قرارداد پشتیبانی شبکه چه چیزهایی هرگز نباید فراموش شوند؟
در همه قراردادهای خدماتی مفادی ذکر میشن که ثابت هستن و معمولاً جای بحثی ندارن. در همه اونها طرفین و تعهداتشون، مدت قرارداد و مبلغ، شرایط فسخ و موارد اینچنینی ذکر میشن.
اگه مثل خود ما بیشتر اهل شنیدنید تا خوندن، فایل صوتی مقاله رو براتون گذاشتیم:
اما قراردادها با توجه به نوع خدمات باید بندهای مخصوص به خودشون رو داشته باشن تا هیچ کدوم از طرفین قرارداد در آینده از نقص اون متضرر نشن.
به خصوص وقتی از پشتیبانی شبکه، که خدماتیه کاملاً تخصصی، صحبت میکنیم وجود مفادی غیر از موارد عمومی در قرارداد ضروریه.
در زیر نمونهای از یک قرارداد پشتیبانی شبکه که ما با مشتریانمان منعقد میکنیم رو میتونید ببینید:
وقتی یک قرارداد پشتیبانی شبکه به دستتان میرسد حتماً این چهار مورد را بررسی کنید:
آیا در قرارداد شما به حق واگذاری اشارهای شده؟
شرکت پشتیبانی شبکه موظفه نیروی کاری رو برای شما تامین کنه که در استخدام خودش باشه.
هستن شرکتهایی که از نیروهای فریلنسر استفاده میکنن یا کارشناسهایی رو از شرکت های همکارشون به اصطلاح قرض میگیرن.
کمترین ضرر این کار برای شما اینه که نیروی اعزام شده به شرکت شما هیچ احساس مسئولیتی در قبال مشکلاتتون نخواهد داشت. این رو بگذارید کنار سایر مشکلات حقوقی که ممکنه حضور یک شخص بیمه نشده در شرکت شما به وجود بیاره.
راهکار مقابله با چنین مشکلی چیه؟
اولاً پیمانکار پشتیبانی شبکه خودتون رو موظف کنید تا در قرارداد این بند رو ذکر کنه:
“پیمانکار حق واگذاری کار به پیمانکار یا شخص ثالث را ندارد.”
ثانیاً در همون ابتدای همکاری لیست بیمه شرکت خدمات شبکه رو از اونها بخواهید تا مطمئن بشید نیرویی که برای شما اعزام میکنن در استخدام خودشونه.
آیا در قرارداد بندی برای تضمین عدم افشای اطلاعات شما وجود داره؟
فراموش نکنید که پیمانکار خدمات شبکه شما به همه اطلاعاتتون دسترسی داره.
عدم افشای اطلاعات (non-disclosure agreement) یا مخفف اون NDA خودش یک قرارداد حقوقی یا یک توافق نامه رسمیه که به منظور حفاظت از اطلاعات شما منعقد میشه. ممکنه بخواهید در کنار قراردادتون این توافقنامه رو هم با پیمانکار خدمات شبکهتون داشته باشید که راهکار خیلی خوبیه. ولی اگه قصد چنین کاری رو نداشتید حداقل باید در قراردادتون به این موضوع اشاره شده باشه.
آیا قرارداد شما ضمانت اجرایی داره؟
تعارف رو کنار بذاریم! اگه پیمانکار پشتیبانی شبکه شما نتونه خواستههاتون رو برآورده کنه، شما خسارت مالی میبینید. این خسارت چطور جبران میشه؟
اگر قراردادتون به این موضوع اشارهای نکرده باشه، پیمانکار نه تنها خسارت شما رو جبران نخواهد کرد، بلکه حتی از نظر قانونی شما موظف هستید هزینه حضور پیمانکار تا روز آخر رو هم تمام و کمال پرداخت کنید.
برای جلوگیری از چنین مشکلی حتماً از پیمانکارتون بخواهید تا بند (service level agreement) یا مخفف اون SLA رو هم در قرارداد ذکر کنه، یا حتی توی توافقنامه جداگانهای با شما SLA امضا کنه.

آیا در قرارداد شما پیمانکار موظف به ارائه KPI شده؟
KPI یا شاخص کلیدی عملکرد از حروف ابتدایی کلمات key performance indicator گرفته شده. KPI شامل متغیرهای قابل اندازهگیریه که نشون میده پیمانکار پشتیبانی شبکه شما تا چه اندازه به اهداف خودش نزدیکتر شده.
سادهتر بگیم؛ چقدر تونسته وظیفه خودش رو به درستی انجام بده.
ما توی پیراسیس KPIهای مختلف رو با استفاده از یکی از ابزارهای هوش تجاری (Power BI) به صورت یک گزارش ماهیانه در اختیار مشتریانمون قرار میدیم. توی این گزارشها شما متوجه میشید که:
- آیا کیفیت عملکرد شبکه کامپیوتری شما رو به بهبود هست یا نه؟
- پیمانکار شما با چه سرعتی مشکلات کامپیوتر ها و شبکه رو حل میکنه؟
و در نهایت متوجه میشید:
- دقیقاً بابت چه چیزی پول پرداخت میکنید؟
ما توی پیراسیس گزارش KPI رو به صورت ماهیانه در قالب یک فایل برای همه مشتریهامون ارسال میکنیم.

اگه تمایل دارید که یک نمونه گزارش کامل که مشتریان ما به طور پیوسته از ما دریافت میکنن را ببینید، به این لینک مراجعه کنید.
اگر به مبحث KPI علاقمند شدید پیشنهاد میکنیم بعداً این مقاله از وبسایت کار و کسب رو هم مطالعه کنید.
یک نکته کوچک که باید نسبت به اون حساس باشید:
قراردادهای خدماتی مشمول کسورات قانونی از جمله مالیات و بیمه میشن. این کسورات همگی به عهده پیمانکار شما هستن. مگر اینکه توی قرارداد ذکر شده باشه: “به عهده کارفرماست”.
پاسخ به دو سوال متداول در مورد قرارداد پشتیبانی شبکه:
۱. مدت زمان قرارداد پشتیبانی شبکه چقدره؟
اونچه بین همه شرکت های پشتیبانی شبکه مرسومه قراردادهاییه که سال به سال تمدید میشن. ما هم توی پیراسیس از این نوع قراردادها بازخورد خوبی گرفتیم و همه مشتریهامون با قرارداد یک ساله راحتتر بودهاند. به جز یکی از مشتریها که به درخواست خودشون با ما قرارداد سه ساله امضا کردن.
۲. اگه بعد از مدتی از قرارداد منصرف شدید چه اتفاقی میافته؟
ما توی پیراسیس برای مشتریهای جدیدمون ابتدا برای یک دوره سه ماه قرارداد امضا میکنیم تا جزئیات همکاری بهتر و بیشتر مشخص بشه و بعد از اون این قرارداد رو برای ۹ ماه آینده تمدید میکنیم. ولی در نهایت در هر زمان از قرارداد که مشتری بخواد اون رو فسخ کنه هیچ مانعی وجود نداره.
جمع بندی:
مرحله بعد از پیدا کردن یک پیمانکار مناسب خدمات پشتیبانی شبکه بستن قراردادیه که بتونه خدمات مناسب اون شرکت رو تضمین کنه.
پیشنهاد نگارنده اینه که اگه حدس میزنید روزی با یک شرکت پشتیبانی شبکه قرارداد خواهید بست، این صفحه رو bookmark کنید و در زمان بستن قرارداد دوباره بهش مراجعه کنید.