تاریخ بشر پر از رویدادهای بزرگ است و هر قرن از زندگی بشر معاصر با یک فناوری شاخص شناخته میشود. برای مثال، قرن هجدهم، عصر سیستم های بزرگ مکانیکی و انقلاب صنعتی بود، قرن نوزدهم عصر بخار نامیده شد، و قرن بیستم که برای ما قرن آشناتری است، عصر جمعآوری، پردازش و توزیع اطلاعات بود و تلفن، رادیو، تلویزیون، کامپیوتر و ماهوارههای مخابراتی همه از اختراعات این قرن بودند که تحول بسیاری را در زندگی بشر ایجاد کرده است.
اما در حال حاضر، در ابتدای قرن 21 هستیم و تا آخر آن را تنها میتوانیم پیشبینی کنیم. پیشبینی دانشمندان این است که این قرن، عصر شبکه خواهد بود و تا سالهای پایانی آن، همه چیز در یک شبکه بزرگ به هم متصل میشود. شبکه ای که متشکل از میلیاردها شبکه کوچک و بزرگ خواهد بود و همه اشیاء را به هم متصل میکند. در واقع علم جدید اینترنت اشیا در مورد همین موضوع صحبت میکند… که چطور میتوان اشیا را در یک شبکه به هم متصل کرد و سپس اپلیکیشنها کاربردهای جدیدی را به این شبکه اضافه کنیم.
انواع شبکه نیاز به اعمالی دارند که در اصطلاح به آنها پشتیبانی و نگهداری شبکه گفته میشود. شرکت پشتیبانی شبکه پیراسیس به عنوان شرکتی که سالها در زمینه پشتیبانی شبکه های کامپیوتری تجربه دارد، یکی از شرکت هایی است که این خدمات را در سطح بالایی انجام میدهد. این خدمات در هر سطحی که انجام شود نیاز به یک قرارداد پشتیبانی شبکه دارد تا به درستی انجام شود.
بنابراین بهتر است که بیشتر در مورد شبکه های کامپیوتری بدانیم و با مفاهیم آن آشنا شویم.
تعریف شبکه های کامپیوتری
شبکه های کامپیوتری، مجموعه از کامپیوترهای مستقل هستند که از طریق یک فناوری واحد با یکدیگر اتصال دارند. منظور از کامپیوتر در این تعریف فقط یک کامپیوتر شخصی یا لپ تاپ نیست. بلکه میتواند یک mainframe بزرگ باشد یا یک ریزکامپیوتر. کلمه متصل هم در این تعریف، مفهوم ویژهای دارد. دو کامپیوتر زمانی به هم متصل هستند که بتوانند با یکدیگر تبادل اطلاعات داشته باشند.
بسیاری از افراد تعریف اینترنت و وب را با شبکه های کامپیوتری اشتباه میگیرند. اما باید بدانید که اینترنت در واقع، شبکه ای از شبکه ها است و نمیتوانیم آن را یک شبکه واحد بدانیم. وب در واقع یک شبکه نیست و یک سیستم توزیع شده است و با شبکه های کامپیوتری متمایز است. یک سیستم توزیع شده یا Distributed System مجموعهای از کامپیوترهای مستقل است که از دید کاربر واحد و متجانس است. در یک سیستم توزیع شده از یک لایه نرم افزاری یا میانافزار (Middleware) برای پیادهسازی مدل مورد نظر استفاده میشود و ما بیشتر با این لایه نرم افزاری سروکار خواهیم داشت.
کاربردهای شبکه های کامپیوتری
بهتر است که کاربردهای شبکه های کامپیوتری را در چند جنبه مختلف بررسی کنیم:
-
کاربرد تجاری:
بزرگترین چالش یک شرکت، کارخانه و یا کسب و کار تصمیماتی است که باید بگیرد تا بازارش را از دست ندهد. هر واحد تجاری شامل بخش های مختلف از جمله، واحد فروش، بازاریابی، مالی، خدمات پس از فروش، تولید و … است که هر یک از این واحدها، خروجی مشخصی دارند که مدیریت برای تصمیم گیری نهایی نیاز دارد، این خروجی ها و اطلاعات را یکپارچه کند و حتی آنها را با دیگر واحدها به اشتراک بگذارد تا بتواند برای نیل به اهداف تجاری خود از آنها استفاده کند. در کنار اشتراک داده و منابع، اشتراک تجهیزات یا همان اشتراک سخت افزار هم در واحدهای تجاری اتفاق می افتد. به عنوان مثال به جای خرید پرینتر به تعداد افراد، یک پرینتر برای کل مجموعه تهیه کرده و آن را از طریق شبکه بین تمامی افراد به اشتراک می گذارید. و در نهایت اشتراک نرم افزاری هم بسیار ضروری است.
-
کاربرد خانگی:
امروزه اکثر مردم دنیا در خانه خود یک کامپیوتر دارند مهمترین دلایل آن می تواند دسترسی به اطلاعات پراکنده سراسر دنیا، ارتباطات دو جانبه، سرگرمیهای تعاملی و تجارت الکترونیک باشد که همه این کارها از طریق اتصال به اینترنت امکان پذیر است .
در این نوع کاربرد نیز از امکان ارتباطی موجود در اینترنت ، ارتباط همتا- به – همتا استفاده می شود( دراین سیستم پایگاه داده مرکزی حذف و اطلاعات در کامپیوترهای تک تک افراد ذخیره می شود که هر کدام لیستی از افراد مجاور خود را در اختیار دارند، مانند ایمیل).
تجارت الکترونیک نیز از مهم ترین کاربردهای خانگی شبکه های کامپیوتری است . امروزه میلیون ها نفر در سرتاسر دنیا هر روز، مایحتاج خود را به طور مستقیم از اینترنت تهیه می کنند . هزاران شرکت بزرگ و کوچک کاتالوگ محصولات خود را با شکل و شمایلی جذاب روی اینترنت گذاشته اند و برای خرید هریک از آنها روی جنس مورد نظر یک کلیک کنید. کالایی خریده اید ولی نمی دانید چطور کار می کند؟ نگران نباشید، باز هم اینترنت به شما کمک می کند و هر اطلاعات و راهنمایی که بخواهید در اختیارتان قرار می دهد.
-
کاربردهای همراه:
کامپیوتر های سیار و دستیاران دیجیتالی یکی از سریعترین رشدها را در صنعت کامپیوتر تجربه میکند.برای ارتباط این کامپیوترها به همدیگر یا کامپیوترهای خانگی و دفتری باید به فکر شبکه های بی سیم بود. جالبترین کاربرد شبکه های بی سیم ایجاد دفترهای سیار است .شبکه های بی سیم در امور حمل و نقل نیز تحولی بزرگ را ایجاد کرده اند. این شبکه ها از نظر نظامی نیز دارای اهمیت هستند. باید به این نکته توجه کرد که هر شبکه بی سیمی الزاما سیار نیست . می توان بعنوان مثال به تلفن ها همراه (سیار) و تلفن های بی سیم اشاره کرد .
ثبت ديدگاه