همه ما میدانیم که سرمایهگذاری در بخش فناوری اطلاعات تا چه حد میتواند روی بهرهوری کاری یک سازمان تاثیر بگذارد.
هرچقدر در یک شرکت روندهای بهتری بر مدیریت شبکه کامپیوتری حاکم باشد میتوان مطمئن بود که کارایی و بهرهوری در آن شرکت بالاتر خواهد بود. این کارایی روی هزینهها هم تاثیر بسزایی خواهند داشت.
همینطور تمام کارهایی که در راستای بهتر شدن مناسبات شبکه و پشتیبانی آن صورت میگیرد باید در قالب قراردادهای سفت و سخت و همهجانبه مکتوب شده باشد.
در سال جاری، مدیران بخش فناوری اطلاعات، فناوری را در جهت ارتقای تجربهی مشتریان و ترانسفورماسیون دیجیتال صرف خواهند کرد.
در گزارش مدیران ارشد اطلاعات 2018 (2018 State of the CIO) آمده است که بنگاههای کسب و کار و بخشهای فناوری اطلاعات در آنها، در نهایت یاد گرفتهاند که چگونه به شکل مؤثر با یکدیگر همکاری کنند و در جهت اجرای کنشهای استراتژیک و حصول اهداف مشترک گام بردارند. مدیران بخش فناوری اطلاعات باید فناوریهای مؤثر بر توسعهی خلاقیت در سازمان، افزایش سهم بازار، توسعه و اجرای راهحلهای جدید و رفع نیازمندیهای مشتری را شناسایی کرده و بر آنها سرمایهگذاری کنند تا بتوانند به اهداف موردنظرشان دست یابند.
اما مدیران، سرمایههای خود را به کدام بخشها اختصاص میدهند تا بتوانند بیشترین بازده را از آن به دست آورند؟ بر طبق نتایج مندرج در گزارش مدیران ارشد اطلاعات 2018، حوزههای برتر کسب و کار و فناوری را که برای سرمایهگذاری، در اولویت هستند و طی سال جاری، به ثمر مینشینند، شناسایی کرده و معرفی میکنیم؛ شایان ذکر است که این اولویتها برحسب نظر 738 مدیر ارشد اطلاعات، مدیر ارشد فناوری، مدیر ارشد اجرایی، سرپرست بخش فناوری اطلاعات و دیگر مسئولان اجرایی استخراج شدهاند.
بهرهوری عملیاتی – تجربهی مشتری
وقت طلاست؛ و افزایش بهرهوری عملیاتی به شما اطمینان میدهد که نه پول و نه زمان، هیچکدام به هدر نرفتهاند. به عقیدهی 39 درصد از پاسخدهندگان یک نظرسنجی در سال 2016، بهرهوری عملیاتی، بیشترین میزان اهمیت را به خود اختصاص داده و درصدر اولویتها واقع میشود. به علاوه، 35 درصد از پاسخدهندگان نیز معتقد بودهاند که به منظور دستیابی به بهرهوری عملیاتی، هزینهها و مخارج بخش فناوری را به نرمافزارهای سازمانی، نظیر CRM و ERP و همچنین توسعهی برنامههای مبتنی بر ارتقای بازاریابی اختصاص خواهند داد؛ البته شری دوویل، مدیرعامل مدیاگرام (Mediagram)، هم اکنون از این رویکرد استفاده میکند.
دوویل میگوید: “ما برای بررسی و ارزیابی کارآمدی کمپینهای خود، از برنامهی Salesforce استفاده خواهیم کرد؛ و به علاوه، به منظور دستیابی به بازارهای هدف، به راهحلهای بازاریابی نسل آینده استناد میکنیم”.
سی.آر.ام. تکنولوژی (CRM Technology) نیز با هدف ارتقاء و افزایش کیفیت تجربهی مشتریان از دریافت خدمات مورد استفاده قرار میگیرد و 38 درصد از پاسخدهندگان نظرسنجی اذعان داشتهاند که ارتقای کیفیت تجربهی مشتریان، یکی از اولویتهای مهم در کسب و کار به شمار میآید. به علاوه، حدود 19 درصد از پاسخدهندگان نیز بر فناوریهای سرمایهگذاری کردهاند که مشخصاً با هدف ارتقای تجربهی مشتریان طراحی شدهاند.
بخشی از فرآیند ارتقای کیفیت تجربهی مشتریان، مبتنی بر افزایش سرمایهگذاری بر توسعهی نرمافزارهای تلفن همراه جهت دریافت و بررسی هرچه بهتر نیازهای مشتریان است. حدود 11 درصد از پاسخدهندگان نظرسنجی اذعان داشتهاند که در سال جاری، مقداری از سرمایهی فناورانهی خود را مستقیماً به توسعهی نرمافزارهای تلفن همراه اختصاص خواهند داد.
تحلیلها – توسعه و رواج اتوماسیون
حدود 33 درصد از پاسخدهندگان اذعان داشتهاند که برای کمک به شناسایی و تحلیل رویکردها و بینشهایی که احتمالاً به افزایش بهرهوری، ارتقای تجربهی مشتریان و رشد کسب و کار مختوم میشوند، بر آنالتیکهای داده و کسب و کار سرمایهگذاری میکنند. علاوه بر این، 11 درصد از پاسخدهندگان نیز سرمایههای فناورانهی سازمان را مختص به نرمافزارهای مدیریت کسب و کار و ابزارهای اتوماسیون دانستهاند.
ضرورت پیادهسازی و کنترل امنیت سایبری
امنیت سایبری نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ حدود 31 درصد از پاسخ دهندگان اذعان داشته اند که توسعه ی امنیت سایبری، یکی از اولویت های کاری در سال 2018 است و حدود 28 درصد از ایشان نیز عنوان کرده اند که بخش قابل ملاحظه ای از سرمایه ی فناورانه ی خود را در این سال، به توسعه ی امنیت سایبری اختصاص خواهند داد.
پرسون اشفورث میگوید: “امنیت سایبری باید اولویت شماره ی 1 باشد. به زعم من، امنیت سایبری، معمولاً چندان موردتوجه مشتریان و سازمان ها واقع نمی شود؛ تازمانی که یک مهاجم، به سیستم ایشان حمله و بدان نفوذ کند. این طرز فکر، کاملاً اشتباه است. شما باید فرض را بر آن بگیرید که همواره در معرض حمله و هجوم هکرها هستید؛ ولوآنکه خودتان از آن اطلاع نداشته باشید. شما باید در زمینه ی برقراری امنیت و کاهش احتمال حملات سایبری، به یک رویکرد پیشگیرانه استناد کنید. سازمان ها همواره میتوانند در این زمینه، پیشرفت و توسعه داشته باشند”.
تحقق مقتضیات و ضروریات امنیتی، مثل GDPR، وابسته به اقدامات و کنش های مبتنی بر ارتقای امنیت خواهد بود؛ حدود 19 درصد از پاسخ دهندگان اذعان داشته اند که در سال 2018، توسعه ی امنیت سایبری را در اولویت خواهند داد. پرسون اشفورث معتقد است که درصورتی که امنیت سایبری سازمان مختل شده و مورد هجوم و حمله قرار گیرد، سازمان ها از پَس بازیابی آن برنخواهند آمد.
او میگوید: “اروپایی ها، درباره ی تنظیم و اجرای مقررات امنیتی (مثل GDPR) از یک رویکرد پیشگیرانه پیروی میکنند و من حقیقتاً با این دیدگاه موافق هستم. آن ها همیشه از روال بازی جلوتر هستند و من همیشه به مشتریانم توصیه میکنم که ضمن پیگیری همین روال، ریسک و احتمال عدم موفقیت را کاهش دهند”.
کنش های مبتنی بر تحول و تغییر
ایجاد تغییر و تحول در فرآیندهای جاری سازمان، افزایش سودآوری و بهینه سازی کارآمدی کارمندان نیز از دیگر حوزه های کاری مهم در سال 2018 میباشند که به ترتیب، 30 درصد، 23 درصد و 20 درصد از پاسخ دهندگان، اذعان داشته اند که در سال جاری، این حوزه ها را در فهرست اولویت های کاری ـشان درج میکنند. بعلاوه، 28 درصد از پاسخ دهندگان از گرایش به ادامه ی سرمایه گذاری بر محاسبات ابری سخن به میان آورده اند؛ 22 درصد از ایشان، تمایل به سرمایه گذاری بر مدرن سازی نرم افزارها/ انتقال زیرساخت های قدیمی داشته اند؛ و 12 درصد نیز عنوان کرده اند که بر مجازی سازی/ تقویت زیرساخت ها تمرکز خواهند کرد.
ملیسا پرسون اشفورث، مدیر عامل شرکت ملیسا اینترنشنال (Melissa International) میگوید: “من از سال 2013 به محیط ابر گرایش پیدا کرده ام؛ زیرا این محیط، یک ابزار مناسب برای تسهیل و آسان سازی فرآیندها و عملیات ها به شمار می آید. و اگر قرار باشد که در سال جاری نیز این حوزه را برای سرمایه گذاری در اولویت قرار دهم، اصلاً غافلگیر نمیشوم”.
به عقیده ی 17 درصد از پاسخ دهندگان، ایجاد جریان های درآمد دیجیتال جدید و ارتقا/ توسعه ی محصولات نوین نیز از انشعابات و شاخه های فرعی تغییر و تحول سازمانی به شمار می آیند که در اولویت واقع هستند؛ بعلاوه، به زعم 11 درصد از پاسخ دهندگان نیز رشد بنگاه کسب و کار در اولویت است. پرسون اشفورث معتقد است که تحول و انطباق با یک اقتصاد دیجیتال جدید، یکی از الزامات و ضروریات مهم در طی چندین سال قبل بوده است؛ و در سال 2018 نیز از میزان اهمیت و ارزشمندی آن کم نشده است.
این مدیر عامل میگوید: “بسیاری از شرکت ها، فناوری را به مثابه یک دارایی تلقی نمیکنند؛ ایشان باید فناوری و فناوری اطلاعات را یک ابزار کارآمد و مهم برای سازمان بدانند. اگر شرکت های بزرگتر نتوانند با استفاده از فناوری، به تحول و انطباق برسند، باید از میدان خارج شوند. من عقیده دارم که همین امر، عامل محرک و مؤثر بر اولویت های فناوری و فناوری اطلاعات در دنیای امروز است”.
ثبت ديدگاه